Sa fii mama…

Sunt mamica a doua fetite minunate,una de 5 ani si 3 luni,cealalta are 7 luni. Sa fii mama unui copil,la inceput,este o experienta…sa fii mama a doi copii,e o provocare!

Un copil mic,respectiv de 7 luni(in cazul meu),ocupa 90% din timp pentru ca este dependent de mami.Cel mai rau este ca cealata fetita sufera,in acelasi timp si eu,pentru ca timpul pe care il acordam ei,atentia pe care i-o acordam ei,inainte ca bebe sa vina pe lume,i-a fost „furat”…i-a fost „furat”de bebe…Uneori ma intreaba:”De ce a trebuit sa mai faci un bebelus? ”

De multe ori imi cer sa ma joc cu si o aman cu durere in suflet pentru ca „trebuie sa ma ocup de Erica,mami,ne jucam mai tarziu…”.Mai tarziu,se face seara,trebuie sa gatim,trebuie sa mancam,trebuie sa facem baie,iar la sfarsitul zilei,mami dupa o zi de robotit prin casa,impartindu-se intre treburile gospodaresti si bebe,tati dupa o zi istovitoare la servici,cad franti si tot nu mai au timp.

Acum dorm amandoua fetele si acesta  este momentul meu de relaxare,uneori mi-l permit,alteori fac curatenie sau mancare cat dorm ele…

Aseara am vazut un film in care m-am regasit in foarte multe ipostaze si cred ca nu numai eu ,ci multe mamici si familii. „Eu si Marley” se numeste filmul. Il recomand.

Am gasit un pasaj foarte dragut si cat se poate de adevarat:

„Mama este singura ființă capabilă să-și împartă iubirea între cei zece copii ai ei și totuși să i-o dea fiecăruia întreagă.”

O sa mai revin pe subiectul acesta,este foarte mult de spus,de scris despre el si nu se termina niciodata,pentru ca atata timp cat exista LUMEA,exista si mamele,ele creeaza LUMEA.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s