GEMODERIVATELE

Ai auzit despre gemoderivate?! Gemoterapia este o ramura derivata din fitoterapie, si este din ce in ce mai apreciata in zilele noastre. Primul preparat gemoterapeutic a fost facut de doctorul belgian Pol Henry in anul 1959 si a publicat multe studii si monografii despre descoperiile sale.

Gemoderivatele sunt produse naturiste, rezultate in urma extragerii din muguri si din plante tinere. De obicei se extrag intr-un amestec echilibrat de alcool, apa si glicerina. Sunt solutii hidro-glicero-alcoolice cu o dilutie intre 1/10, o dilutie care situeaza gemoterapia la granita dintre homeopatie si fitoterapie. Prin acest proces se realizeaza o buna extragere a componentelor vegetale active, fara denaturarea lor. In momentul folosirii gemoderivatelor (diluate in putina apa), activitatea enzimatica este eliberata si actioneaza in functie de organotropismul specific al partii plantei din care s-a facut extractia ( muguri, mladite, seminte, etc), astfel tintind la nivel celular. Ele se pot folosi ca o terapie alternativa in afectiunile tuturor aparatelor si sistemelor.

Cele mai folosite gemoderivate sunt: coacaz negru (Ribes nigrum), zmeur (Rubus idaeus), rozmarin (Rosmarinus officinalis), paducel (Crataegus monogyna), tei (Morton arboretum) si merisor (Vaccinum vitis idaea).

Ce sunt gemoderivatele?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s